Over de auteurs

Tekenaar Bart Proost (°1977) tekent al ‘ventjes’ sinds hij drie jaar oud is: nu, 35 jaar later, is ie nog steeds bezig… Tekenen, tekenen, tekenen… Hij is tekenleraar, stadstekenaar en striptekenaar. Hij illustreerde voor educatieve uitgeverijen en tekende strips en cartoons voor magazines (zoals Raak, Onderox, ZNA, Plots!, P@per, Knocky, Strike & Stroke, Het Hobbyjournaal…) – steeds in zijn kenmerkende, strakke klare-lijn-stijl. 
Bart publiceerde in 2011 en 2013-2014 het eerste gagalbum (solo) en het tweede avonterenalbum (met Barcas) van Alexander De Grote,  bij Brabant Strip & Strips2Go. Het derde album is intussen ook klaar en zou in de winter van 2016 verschijnen.
In september 2015 lanceerde Proost het album ‘Alleen Op De Wereld: Chavanon’ bij Saga Uitgaven, gevolgd door een signeertournee doorheen Vlaanderen (Turnhout, Hamme, Aalst, Gent, Lommel, …) en Nederland (Veldhoven, Breda, …).

 

BPfoto01

 

Scenarist Barcas (°1970) heeft een breed werkveld als schrijver. Hij debuteerde met een derde plaats in de theater aan zee comedy wedstrijd (Oostende) en haalde in 2008 als Bart Cassau nog de finale van het Rabobank Camuz festival (Leidschendam). Tussendoor toerde hij met drie zelf geschreven voorstellingen langs Vlaamse en Nederlandse theaters. Daarnaast is hij ook schrijver van kortverhalen voor de Nederlandstalige en Engelstalige markt.
Zijn eerste (strip)scenario was meteen goed voor een publicatie bij pulpdeluxe. Hetzelfde verhaal werd ook gevraagd voor een publicatie in het literaire online tijdschrift “kraai”. Verder publiceerde hij meermaals in p@per, pulpdeluxe, kraai, knocky magazine en leverde hij een gag voor Kristof Fagard (Kiekeboe) voor het hommage album “op zoek naar Pom”.
Barcas werkt sinds 2012 als scenarist voor de stripreeks ‘Alexander De Grote’. Hij nam reeds de verhalen voor album 2 (‘De Sandalen van Hermes’) en het komende album 3 (‘Het Raadsel van de Sfinx’) voor zijn rekening.

 

BCfoto01

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s