Over de auteurs

Tekenaar Bart Proost (°1977) tekent al ‘ventjes’ sinds hij drie jaar oud is: nu, 35 jaar later, is ie nog steeds bezig… Tekenen, tekenen, tekenen… Hij is tekenleraar, stadstekenaar en striptekenaar. Hij illustreerde voor educatieve uitgeverijen en tekende strips en cartoons voor magazines (zoals Raak, Onderox, ZNA, Plots!, P@per, Knocky, Strike & Stroke, Het Hobbyjournaal…) – steeds in zijn kenmerkende, strakke klare-lijn-stijl. 
Bart publiceerde tussen 2012 en 2016 het eerste gag-album (solo) en het tweede & derde avonturenalbum (met Barcas) van Alexander De Grote,  bij Brabant Strip & vooral Strips2Go. Het volgende album ‘De Kleine Alexander’ kwam intussen uit in oktober 2017 en is opnieuw een gag-album dat Proost solo schreef en tekende voor Uitgeverij Strips2Go. In december 2019 (net voor de corona-pret) kwam ook ‘De Vloek van Poseidon’ uit, een avonturenverhaal naar een nieuw scenario van Barcas. In 2020 werkten beide heren weer samen verder aan een volgende gag-album dat in 2021 zal verschijnen…
In september 2015 lanceerde Proost tevens het one-shot stripalbum ‘Alleen Op De Wereld: Chavanon’ bij Saga Uitgaven, gevolgd door een signeertournee doorheen Vlaanderen (Turnhout, Hamme, Aalst, Gent, Lommel, …) en Nederland (Veldhoven, Breda, …).
In 2019 is ook zijn tweede graphic novel verschenen bij Saga Uitgaven: ‘Kaspar Hauser – In het Oog van de Storm’ is geschreven door scenarist Verhast en ingekleurd door Criva. Dit album werd tevens als Duitstalige publicatie uitgegeven in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door Stainless Art Comic Verlag.

 

BPfoto01

 

Scenarist Barcas (°1970) heeft een breed werkveld als schrijver. Hij debuteerde met een derde plaats in de theater aan zee comedy wedstrijd (Oostende) en haalde in 2008 als Bart Cassau nog de finale van het Rabobank Camuz festival (Leidschendam). Tussendoor toerde hij met drie zelf geschreven voorstellingen langs Vlaamse en Nederlandse theaters. Daarnaast is hij ook schrijver van kortverhalen voor de Nederlandstalige en Engelstalige markt.
Zijn eerste (strip)scenario was meteen goed voor een publicatie bij pulpdeluxe. Hetzelfde verhaal werd ook gevraagd voor een publicatie in het literaire online tijdschrift “kraai”. Verder publiceerde hij meermaals in p@per, pulpdeluxe, kraai, knocky magazine en leverde hij een gag voor Kristof Fagard (Kiekeboe) voor het hommage album “op zoek naar Pom”.
Barcas werkt sinds 2012 als scenarist voor de stripreeks ‘Alexander De Grote’. Hij nam reeds de verhalen voor album 2 (‘De Sandalen van Hermes’) en album 3 (‘Het Raadsel van de Sfinx’) voor zijn rekening. Voor het laatste album 0 (‘De Kleine Alexander’) beperkte Barcas zicht tot het afsluitend dossier. Het scenario voor album (‘De Vloek van Poseidon’) is intussen voltooid. Het album staat op stapel voor 2019…
Barcas is intussen ook aan het werk als scenarist voor Kristof Berte (voor de kinderstrip ‘Lise op Monstereiland’). Barcas schreef voor Berte een knappe trilogie over een schattig maar ondernemend meisje dat in haar fantasiewereld terecht komt op een heus ‘monstereiland’.

 

BCfoto01

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.