signeertournee lente 2020!

Alexander De Grote – signeertournee lente 2020! Be there!

De boekjes van ons nieuwste Alexander-album ‘De Vloek van Poseidon’ verkochten tijdens de eerste maand als zoete broodjes (op kerstmarkten, in stripwinkels, op beurzen, …)!  Duw wees er snel bij om je eigen – persoonlijk gesigneerde – exemplaar te bemachtigen op het eerste deel van onze signeertournee door Vlaanderen & Nederland.

Bij deze: de data van onze lentetournee! Hopelijk zien we je ergens op een van deze festivals?

https://alexanderdegrote.com/waar-signeren-we/

 

Nieuwe recensie: ⭐️⭐️⭐️ Drie sterren! 

⭐️⭐️⭐️ Drie sterren! 

Besprekingen van familie-strips… het is een zeldzaamheid aan het worden in een branche die wordt gedomineerd door graphic novels & ‘serieuze’ beeldromans… Maar op de geweldige website Cuttig Edge staat nu toch maar weer mooi een (wederom lovende) recensie te lezen van ons nieuwste album ‘Alexander De Grote 4 : De Vloek van Poseidon’. Altijd fijn om te lezen als je album enthousiast en positief onthaald wordt! 🤩🤩🤩

www.cuttingedge.be/boekenstrips/bart-proost-barcas-%E2%80%98alexander-de-grote-4-de-vloek-van-poseidon

 

 

Nog een recensie!

Ahaaa! Een andere recensie heeft ons bereikt… Of hoe een compleet neutrale striprecensent een album toch tegelijk op een persoonlijke én objectieve wijze kan bespreken. Eén woord: top-journalistiek!

“Ik vind ‘De Vloek van Poseidon’ een heel schoon boek. Het is een boek over Alexander De Grote. Een bekende Romein of zo. Onzen Bart heeft dat ook heel ferm getekend. Met een potlood en een pen. Denk ik. En ne gom. En ook de kleurtjes zijn mooi. Heel kleurrijk en al. En de tekstbalonnetjes zijn dit keer niet te klein. En dien andere Bart heeft dat heel goed geschreven. Met een begin. En een eind. En zelfs een midden. Doet hem dat maar eens na. En niet eens zo heel veel tiepfouten.
Dus, laat ons samenvatten: dit stripboekje is nen echte aanrader. Al wie dat het koopt, zal er geen spijt van hebben. Of toch niet al te veel spijt. Soit.

Alleen dat mauve op de kaft is me iets te paars. Ik had een schoon blauw kleurke toch beter gevonden. Maar dat had ik hem al gezegd, vorige week nog, op de koffie.

Score: 9/10 (vanwege het mauve).

De Bomma”

Zin om onze nieuwste album ook eens zelf te bespreken? Ga uw gang! Stuur ons je bespreking toe of in de reacties hieronder. De origineelste bespreking wint een mooie Alexander-prijs!

 

De eerste recensie!

Jochei! De eerste recensie is binnen! Een beknopte maar erg positieve bespreking door Peter Moerenhout op de 9dekust.nl …

“Alexander De Grote 5 – De Vloek van Poseidon (Strips2Go): Alexander De Grote doet de Odyssee na. Een goed gemaakte historische komedie met heldere tekeningen. De grappen variëren van melig tot absurd. Voor de grote mensen zijn er slimme verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. Het Vlaamse karakter van de strip voegt nog een extra laagje plezier toe. Een aanrader voor wie niet weet wat onder de kerstboom te leggen voor de jonge striplezer.”

https://9ekunst.nl/2019/12/02/kort-van-stof-november-2019/

‘DE VLOEK VAN POSEIDON’ – NU TE KOOP!

‘DE VLOEK VAN POSEIDON’ – NU TE KOOP!

Alexander De Grote N°4

De strips zijn nu beschikbaar via de auteurs zelf: gesigneerd en met allerlei extra’s. Commissies zijn bespreekbaar (reserveer via PM).

Je kan je exemplaar (& onze andere albums) ook kopen in je plaatselijke stripwinkel, via Standaard Boekhandel of online. Bekijk de links onderaan!

Beschikbaar bij deze stripwinkels: https://stripspeciaalzaak.be/Winkels.php

Beschikbaar via Standaard Boekhandel: https://www.standaardboekhandel.be/p/alexander-de-grote-978…

Beschikbaar via StripWeb: https://www.stripweb.be/S-stripverhaal-de-vloek-van-poseido…

En via talloze andere verkoopspunten…

De boeklancering – tip 10: GEWOON KOMEN!

De tiende en laatste tip voor onze boeklancering: GEWOON KOMEN!!! 🙂

Zoektocht, workshops, receptie, FabLab, museumbezoek, filmvertoningen, stripbier, Q&A, rad van fortuin met prijsjes, … Allemaal GRATIS! En dan hebben we het nog niet gehad over het mooie nieuwe album & de signeersessie… 😎 Tot zondag!

Zondag 1 december – 14u00 – Nationaal Museum van de Speelkaart – Turnhout – Gratis parkeren op zondag (Druivenstraat).

(Foto: Stad Turnhout)

#Countdown#Tip10 #UKomtTochOok?

We tellen af naar de lancering… Tip 9!

Countdown! We werken toe naar onze boeklancering ‘De Vloek van Poseidon’ op 1 december te Speelkaartenmuseum Turnhout! Gratis en met een interactief programma voor het hele gezin. We lichten bijgevolg de komende weken wat tipjes van de sluier.

Tip 9: Er zal ook randanimatie zijn op onze boekvoorstelling: je kan in de filmzaal van het museum gaan kijken naar Alexander-animaties, -trailers, -interviews en -scènes. En intussen huppelen ook onze pluizige kindervrienden / stripmascottes ‘The Furries’ rond, met de nodige Griekse attributen! Plezier voor jong en oud.

#Countdown#Tip9 #UKomtTochOok?

We tellen af naar de lancering… Tip 8!

Countdown! We werken toe naar onze boeklancering ‘De Vloek van Poseidon’ op 1 december te Speelkaartenmuseum Turnhout! Gratis en met een interactief programma voor het hele gezin. We lichten bijgevolg de komende weken wat tipjes van de sluier.

Tip 8: Onze lancering gaat dus door in het erg knappe Nationaal Museum van de Speelkaart. Dit interactieve museum – dat is ondergebracht in een oud fabriekspand in Turnhout – toont de geschiedenis, het gebruik en de productie van de speelkaart: boeiend & leerrijk, voor jong en oud!

En hier komt het beste nieuws: als gast op onze boekvoorstelling mag u op 1 december in de namiddag het museum GRATIS bezoeken! Een aanrader.

Met dank aan het Speelkaartenmuseum & Stad Turnhout.

#Countdown#Tip8 #UKomtTochOok?

We tellen af naar de lancering… Tip 7!

Countdown! We werken toe naar onze boeklancering ‘De Vloek van Poseidon’ op 1 december te Speelkaartenmuseum Turnhout! Gratis en met een interactief programma voor het hele gezin. We lichten bijgevolg de komende weken wat tipjes van de sluier.

Tip 7: ‘Een workshop karton-etsen’! Dat heb je vast nog nooit gedaan…  De medewerkers van het Nationaal Museum van de Speelkaart begeleiden de hele namiddag deze leuke Alexander-workshop in hun atelier. Gegarandeerd leuk voor kinderen & voor volwassenen: ets je eigen striptekening met een balpen in karton, rol je plaat in met inkt op waterbasis en maak een print onder een echte drukpers: eenvoudig en superleuk!

#Countdown#Tip7 #UKomtTochOok?