Educatief

Educatieve albums & GRATIS bundels voor scholen en docenten

Het eerste gagalbum (‘Alfa & Omega’) vol gags is gebaseerd op deels historische correcte en deels geparodieerde feiten uit het leven van de bekende Macedonische koning Alexander De Grote. Inclusief digitaal aangeleverd lespakket rond de thema’s ‘Alexander De Grote’ & ‘Griekse mythologie’ : voor 10- tot 14-jarigen voor de vakken Geschiedenis, Nederlands,  Plastische Opvoeding (CKV) en/of PAV.

Het gloednieuwe tweede album (‘De Sandalen van Hermes’) is een komisch avonturenverhaal dat o.a. de Griekse mythologie en veroveringszucht van deze Macedonische koning uit de doeken doet. Inclusief digitaal aangeleverd lespakket rond de thema’s ‘Verhalen in beelden’, ‘De taal van de strip’ & ‘Hoe wordt een Strip gemaakt?’ : voor 10- tot 14-jarigen voor de vakken Nederlands,  Plastische Opvoeding (CKV) en/of PAV.

Voor meer info: zie albums.

alfaenomegablog  desandalenvanhermesblog

GRATIS educatief & digitaal pakket – voor verschillende vakken en leeftijden

Wij bieden een educatief pakket aan over de historische figuur Alexander De Grote en het medium “strips”. Het digitale lespakket is gratis, al is het wel enkel optimaal bruikbaar in combinatie met onze albums of onze educatieve expositie. De albums en de lespakketten zijn bruikbaar in Vlaanderen én in Nederland, voor de vakken Nederlands, Geschiedenis, Plastische Opvoeding (CKV) en PAV. De lesbundels zijn ontwikkeld voor leerlingen van 10 t.e.m. 15 jaar.

De auteurs zijn: leerkracht Mario Stabel, tekenaar/leerkracht Bart Proost & scenarist Bart Cassauwers.

Hierbij een voorproefje van deze bundel…

VerhalenMetBeeldenPagina0    AlexanderDeGroteBiografiePagina1    AlexanderDeGroteBiografiePagina2    GriekseGodenPagina4 - klas

Aanvragen gratis lespakket

Bestellen is eenvoudig: u, als docent of leerkracht, stuurt een e-mail naar alexanderdegroteonline@gmail.com waarin u eventjes uw gegevens, vermeldt (uw naam, de naam van de school en het vak waarvoor u ons pakket wenst te gebruiken). Ook voor overige vragen kan u op dit e-mailadres terecht. Even later ontvangt u gratis ons digitaal pakket via mail. Zoals we reeds vermeldden: dit pakket kan wel best optimaal gebruikt worden in combinatie met ofwel onze albums (in de klas), ofwel onze educatieve tentoonstelling (in de expo).

Bestellen albums

Het bestellen van beide, aparte albums kan u via de webshop van depoort.com (BE) of https://www.findittrading.nl (NL). Zij regelen dan ook de verdere verzending en facturatie. Of u kan natuurlijk steeds terecht bij uw plaatselijke stripspeciaalzaak!

P.P.S.: Educatieve expositie (+ bundel)

Vanaf februari 2014 is er ook een educatieve expositie ‘Alexander De Grote’ (mét educatief dossier) te huur via vzw Het Beeldend Verhaal.

Voor meer info: zie expositie.

DSC03844    DSC03839   DSC03840   Alexander07Acme.ai

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.