Educatief

Educatieve albums & GRATIS bundels voor scholen en docenten

De gagalbums (‘Alfa & Omega’ en ‘De Kleine Alexander’) staan vol gags zijn gebaseerd op deels historische correcte en deels geparodieerde feiten uit het leven van de bekende Macedonische koning Alexander De Grote. Inclusief digitaal aangeleverd lespakket rond de thema’s ‘Alexander De Grote’ & ‘Griekse mythologie’ : voor 10- tot 14-jarigen voor de vakken Geschiedenis, Nederlands,  Plastische Opvoeding (CKV) en/of PAV.

Het andere albums zijn een komisch avonturenverhalen die o.a. de Griekse mythologie en veroveringszucht van deze Macedonische koning uit de doeken doen. Inclusief digitaal aangeleverd lespakket rond de thema’s ‘Verhalen in beelden’, ‘De taal van de strip’ & ‘Hoe wordt een Strip gemaakt?’ : voor 10- tot 14-jarigen voor de vakken Nederlands,  Plastische Opvoeding (CKV) en/of PAV.

Voor meer info: zie albums.

GRATIS educatief & digitaal pakket – voor verschillende vakken en leeftijden

Wij bieden een educatief pakket aan over de historische figuur Alexander De Grote en het medium “strips”. Het digitale lespakket is gratis, al is het wel enkel optimaal bruikbaar in combinatie met onze albums of onze educatieve expositie. De albums en de lespakketten zijn bruikbaar in Vlaanderen én in Nederland, voor de vakken Nederlands, Geschiedenis, Plastische Opvoeding (CKV) en PAV. De lesbundels zijn ontwikkeld voor leerlingen van 10 t.e.m. 15 jaar.

De auteurs zijn: leerkracht Mario Stabel, tekenaar/leerkracht Bart Proost & scenarist Bart Cassauwers.

Hierbij een voorproefje van deze bundel…

VerhalenMetBeeldenPagina0    AlexanderDeGroteBiografiePagina1    AlexanderDeGroteBiografiePagina2    GriekseGodenPagina4 - klas

GRATIS lespakket aanvragen

Bestellen is eenvoudig: u, als docent of leerkracht, stuurt een e-mail naar alexanderdegroteonline@gmail.com waarin u eventjes uw gegevens, vermeldt (uw naam, de naam van de school en het vak waarvoor u ons pakket wenst te gebruiken). Ook voor overige vragen kan u op dit e-mailadres terecht. Even later ontvangt u gratis ons digitaal pakket via mail. Zoals we reeds vermeldden: dit pakket kan wel best optimaal gebruikt worden in combinatie met ofwel onze albums (in de klas), ofwel onze educatieve tentoonstelling (in de expo).

GRATIS interactieve Eduscape-site online (nieuw!)

We hebben het bestaande educatief dossier over ‘Alexander De Grote’ & ‘Griekse Mythologie’ nu ook in een Eduscape-site gegoten. Met meerkeuzevragen (gebaseerd op de strips, historische afbeeldingen & videofragmenten) en inclusief beloningen (downloads, games, animaties). We hebben gekozen voor een gebruiksvriendelijke aanpak die voor iedereen & altijd beschikbaar is: https://sites.google.com/wico.be/eduscape-alexander-de-grote/.

Gebruiken staat vrij!

Bestellen albums

Het bestellen van beide, aparte albums kan u via online of fysieke stripspeciaalzaken en boekenwinkels!

Voor meer info: zie webshop.

P.S.: Educatieve expositie (+ bundel)

Er is er ook een educatieve expositie ‘Alexander De Grote’ (mét educatief dossier) te huur.

Voor meer info: zie expositie.

DSC03844    DSC03839   DSC03840   Alexander07Acme.ai

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.