Een brief van Bart…

Onze stripreeks ‘Alexander De Grote’ is een geval apart: een typische humoristische familiestrip, verdeeld door het immer sympathieke Stribbel Strips, gepubliceerd bij het piepkleine Strips2Go, zonder de promotionele ruggesteun van een klassieke stripuitgeverij…

En dus moet je als auteur op andere manieren uitpakken, en dat hebben we sinds 2011 ook gedaan: een populaire & educatieve huurexpositie, een hobbylijn met 3D-figuurtjes & 3D-kaartjes, mini-boekjes, gekostumeerde signeertournees doorheen alle hoeken van Nederland & Vlaanderen, een prachtige FB-pagina en website (mét Alexander-game), een digitaal lessenpakket, workshops, mooie artikels & recensies in de pers, stripbiertjes uitbrengen, stripevenementen op poten zetten, een streepje merchandise, boeklanceringen, … En met resultaat!

Maar in onze situatie komt dat dus allemaal niet vanzelf: je moet de dingen zelf in gang zetten, onderhandelen, opvolgen, ontwerpen, organiseren, bijsturen en regelen. Dat geeft uiteindelijk wel veel voldoening maar er steekt ook bakken én bakken én bakken (én bakken) energie in.

U mag het gerust weten: sinds de release van album 3 ‘Het Raadsel van de Sfinx’ heb ik geen lijn getekend voor Alexander De Grote. Het was op. Na 5 jaar non-stop tekenen en promotie was het effe genoeg geweest. Alexander-overkill…

Tot nu: mijn kompaan Barcas heeft het scenario voor album 4 afgewerkt… Het ligt hier afgeprint op de tafel. Ik heb het gelezen en het is verdomd vlot, héél grappig en heerlijk mooi in de lijn van de vorige albums. Maar tegelijkertijd ook weer een hele stap vooruit. 🙂

En nu begint het natuurlijk serieus te kriebelen. U weet wel wat dat betekent…

Dus: hier gaan we weer… Tijd om te potloden nog eens te scherpen.

Groetjes uit Alexander-land,

Bart Proost – december 2016

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.